Az Év Fagylaltja
Az Ország Tortája országos verseny
Időpont: 2011. június 6. (hétfő)
Helyszín: Zila Kávéház – Krisztina Cukrászda, 1183 Budapest, Üllői út 452.
Több mint 50 fagylalt verseng a díjért, közöttük még sohasem ízlelt különlegességek.
A versenytermékeket szakmai és ismert közéleti személyiségekből álló Közönség zsűri értékeli.
A szakmai, és a neves közszereplőkből álló közönség zsűri mellett, idén először szeretnénk bevonni az autentikus szakmai, illetve a stílusteremtő és formáló média munkatársait is, hogy véleményezzék és értékeljék a versenyfagylaltokat, ezért egy gasztro újságírókból, szerzőkből és műsorvezetőkből alakult Gasztro Média zsűri is díjaz egy fagylaltot!
A „Közönség zsűri” tagjai:
F Rúzsa Magdi többszörös platina és aranylemezes énekes művésznő
F Csézy művésznő, a Magyar Termékek Nagykövete
A szakmai zsűri cukrászmesterei:
Þ Maródi Istvánné, aranykoszorús cukrászmester, Hévizgyörk
Þ Jakó Lajos aranykoszorús cukrászmester, Mestercukrász, Kecskemét
Þ Kiss Zoltán Venesz díjas, aranykoszorús cukrászmester, Mestercukrász, Lajosmizse
Þ ifj. Sulyán Pál olimpiai és világbajnok Mestercukrász, Veresegyház
Þ Szabó Pál, aranykoszorús cukrászmester, Mestercukrász, Budapest
Þ Szekeres Károly aranykoszorús cukrászmester, Mohács
Þ Szépréti László aranykoszorús cukrászmester, Mestercukrász, Budapest
Þ Varga Gábor cukrász, Budapest, Desszert.eu
Þ Vincze Lajos aranykoszorús cukrászmester, Zirc
A versenyfagylaltokat a nagyközönség 16.30-tól kóstolhatja.
Az IPOSZ tagszervezete a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestület a Magyar Köztársaság Kormányának felkérésére 2007. augusztus 20-ai ünnepségre alkotta meg első ízben az Ország Tortáját, azt a különleges madártejes süteményt, amellyel az ország több száz cukrászdája köszöntötte Magyarország Születésnapját.
A későbbi Szatmári Szilvatorta és Pándi Meggytorta, valamint a tavalyi nyertes Szilvagombóc torta óriási szakmai és közönségsikere után az ipartestület ebben az évben is pályázatot írt ki a magyar cukrászok körében az Ország Tortája 2011 receptjének elkészítésére. Új, kreatív ötleteket, főleg magyaros ízvilágú, az ünneppel összefüggésbe hozható tortákat, recepteket vár az Ipartestület. Szakmai zsűri választja ki a I-III. helyezettet.
Az igen népszerű egész napos programra az ország minden pontjáról érkeznek versenyzők és szakmai érdeklődők.
A Fehér Asztal Lovagrend cukrász szekciója díszöltözet-ben vonul fel a díjátadáson. Az eredményhirdetést a versenyfagylaltok kóstolója követi.