Ízutazás Itáliában.
Kiadvány az olasz konyha szerelmeseinek.
Ízes Itália. Friuli-Venezia-Giulia.
Ippolito Nievo a világegyetem kicsinyített másának nevezte ezt a régiót, ahol a nyelvek, népi hagyományok, építészeti stilusok és gasztronómiai szokások elegyednek.
Ez az új kiadvány-sorozat ezekből nyújt ízelítőt, gazdag ismeretanyaggal.
A régió jellegzetes termékeinek és étel receptjeitnek bemutatását dr.Haas Márta szerkesztő művelődéstörténeti, historiai ismeretekkel fűszerezi.
Olaszország eme legkisebb tartománya sokban kötődik a magyar történelemhez, hiszen az egykori Monarchia számára Trieszt biztosította a tengeri kijáratot. A közös múltra utal az operett műfajának népszerűsége is.
A kulinária és kultura kapcsolódásának számos jeleit sorolja a kiadvány, de eligazítani kívánja ezen a tájon mindazokat akiket vonz a tengerpart, a napfény, az érintetlen természet szépsége.
Húsz régió, húsz szám. Északról nyugatra haladva húsz hónapon át valamennyi tartomány gasztronómiája teritékre kerül.
A kiadványokat a szerkesztők egyben tisztelgésnek szánják az olasz egység létrejöttének 150. évfordulójára.