Szabadidő magazin - Ízutazás Itáliában.
Szabadidő magazin

Ízutazás Itáliában.

2011. október 2. 21:32 | Tausz Anikó

Kiadvány az olasz konyha szerelmeseinek.

Ízes Itália. Friuli-Venezia-Giulia.

Ippolito Nievo a világegyetem kicsinyített másának nevezte ezt a régiót, ahol a nyelvek, népi hagyományok, építészeti stilusok és gasztronómiai szokások elegyednek.

Ez az új kiadvány-sorozat ezekből nyújt ízelítőt, gazdag ismeretanyaggal.

A régió jellegzetes  termékeinek  és étel receptjeitnek bemutatását dr.Haas Márta szerkesztő  művelődéstörténeti, historiai ismeretekkel fűszerezi.

Olaszország eme legkisebb tartománya sokban kötődik a magyar történelemhez, hiszen az egykori Monarchia számára  Trieszt biztosította a tengeri kijáratot. A közös múltra utal az operett műfajának népszerűsége is.

A kulinária és kultura kapcsolódásának számos jeleit sorolja a kiadvány, de eligazítani kívánja ezen a tájon mindazokat akiket vonz a tengerpart, a napfény, az érintetlen természet szépsége.

 

Húsz régió, húsz szám. Északról nyugatra haladva húsz hónapon át  valamennyi tartomány gasztronómiája teritékre kerül.

A kiadványokat a szerkesztők  egyben tisztelgésnek szánják az olasz egység létrejöttének 150. évfordulójára.

Fotósarok