Szlovák konyha ízei
Kulináris különlegességek Budapesten.
A Szlovák Idegenforgalmi Hivatal ötödik alkalommal rendezi meg . hagyományteremtő céllal Szlovák Gasztronómia Hetét Budapesten, a Gerbeaud Sörházban. Az esemény megnyítóján Peter Weiss, Szlovákia budapesti nagykövete, Sonja Jelinkova, az idegenforgalmi hivatal magyarországi képviselője, valamint a Magas Tátrában /Horny Smokovec/ található Bellevue Szálló igazgatója köszöntötte a meghívottakat. Az ünnepi alkalomra innen érkezett séf készítette a kulináris különlegességeket. A hazai közönség július 14-ig kostolhatja meg a szlovák gasztronómia kínálatát.
Egy kis ízelítő az étlapról: juhtúrós barátfüle, káposztás strapacska kolbásszal, krumplis gombóc füstölt hússal és káposztával, szarvas filet Gerlach módra, fekete áfonyás derelye erdei gyümölccsel, alma bundában forró málnaöntettel.
Kevesen tudják, hogy Magyarország Szlovákia ötödik legjelentősebb üzleti, idegenforgalmi partnere. A kulináris rendezvények is a kölcsönös jó kapcsolatok ápolását szolgálják.