Görög Gasztronómiai Hét
Ötezer év hamisítatlan ízei Budapesten.
Görögország tavasszal, az Utazás 2009 kiállítás díszvendégeként igyekezett elcsábítani a hazai utazóközönséget, majd egy nagyszabású hajós rendezvényen hívta fel magára a magyar utazásszervezők és média figyelmét. A Görögország csodáit Budapest utcáin bemutató szabadtéri plakát kiállítást, valamint a nyáron megrendezett Nagyvásárcsarnoki görög napokat követően most újra a nagyközönséghez szól.
A Görög Köztársaság Budapesti Nagykövetségének és a Görög Idegenforgalmi Hivatal bécsi képviseletének szervezésében november 16-21. között Görögország ízei várják a vendégeket a Marriott szálloda Peppers Mediterrán Grill éttermében.
A pezsgő hangulatú Peppers étterem konyhájába Görögországból érkeznek mesterszakácsok, hogy eredeti hozzávalókból igazi görög ínyencfalatokat készítsenek el a magyar közönség számára.
Kis ízelítő a menüből: tradicionális recept alapján korfui paradicsomos marhahús tésztával, spenótos pite, rizzsel és kaporral töltött szőlőlevél, paradicsomos, borral flambírozott rák, ahogy azt a Piraeusi kikötőben készítik, töltött paradicsom valamint sajttal és spenóttal töltött grillezett tintahal.
5000 év hamisítatlan ízei, egészséges fogások, aranyló méz, szűz olívaolaj, tengeri halak és a szárazföld valamint a szigetek híres borai mind-mind kóstolóra csábítanak.
Panagiotis Skordas, a Görög Idegenforgalmi Hivatal bécsi képviseletének vezetője az idei marketing kampány záró akkordjaként fontosnak tartja, hogy a Görög Gasztronómiai Hét által a mediterrán életérzés télen is átjárja a magyar szíveket és ezáltal Görögország tovább erősítse előkelő helyét a legnépszerűbb úti célok rangsorán.
Őexcellenciája Spyridon Georgiles, a Görög Köztársaság budapesti Nagykövete szerint különös jelentőséggel bír, hogy a két ország között fennmaradjon és megerősödjön a hosszú évek óta meglévő, kiváló turisztikai, gazdasági és kereskedelmi kapcsolat. Az idei év erőteljes ország imázs kampánya is főként ezeket a célokat hivatott megvalósítani.
A turisztikai szakma évadzáró napján, november 20.-án a Mariott Hotel Erzsébet Báltermében a Görög Gasztronómiai Hét keretén belül ünnepi estre került sor, ahol a sikeres együttműködés eredményeit összegezték.
Őexelenciája Spyridon Georgiles, a Görög Köztársaság budapesti nagykövete a két ország eredményeit emelte ki az idegenforgalom területén. A Görög Kulturális és Turisztikai Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója minisztere jókivánságait tolmácsolta az egybegyülteknek. A Görög Idegenforgalmi Hivatal bécsi kirendeltségének vezetője számadatokkal támasztotta alá a turisztikai év pozitiv eredményeit. Görögország a jövőben is számos rendezvény keretében kívánja erősíteni marketing tevékenységét. A vendégek vetített képes előadáson csodálhatták meg Athén új, csodálatos múzeumát.
Az est meglepetésvendégeként az Operaház ciprusi származású magánénekesnője Cleio Mytilineou görög népdalokat adott elő, a Alexandra Gravas bécsi operaénekesnő nagy sikert aratott Theodorakis és Manos Hadjidakis dalaival. A közönség együtt énekelt, táncolt a művésznővel. A professzionális néptáncot a Palio Buzuki és a Helios tánccsoport mutatta be. A gálavacsora szakácsa Athanassios Svanas azokról az eredeti hozzávalókból elkészített különlegességekről szólt, melyeket itt a vendégek asztalára varázsolt.