Szabadidő magazin - Globalista Konyha
Szabadidő magazin

Globalista Konyha

2013. november 11. 18:41 |

Napkeleti ízek Londonból

2 napos pop-up étterem Josh Katz, a londoni Zest étterem séfjével

Jövő héten, november 21-22-én indul a Globalista Konyha  pop-up étterem rendezvény sorozat, amelynek keretében tapasztalt, izgalmas, fiatal londoni chef-ek jönnek Budapestre.

Mindegyik kiválaszott szakács olyan helyen, és olyan konyhát visz Londonban, amit a turista nem feltétlenül talál meg. És ha bele is botlik, még nem biztos hogy asztalhoz jut! Sőt valószínűleg nem, mert a helyiek is odavannak értük.

Miért éppen pont Londonból?

Legyen szó streetfoodról vagy akár három Michelin csillagos étteremről London ma a világ gasztró fővárosa. Nem tudjuk, hogy a Spice Girls dalai vagy David Beckham szabadrúgásai inditottak-e be valamit a 90-es évek derekán, de a tény az, hogy ilyen sokféle kiváló éttermet egy városban most sehol máshol nem találsz!

Ha eljössz az esténkre garantáltan pontosan ugyanolyan élményben lesz részed, mint Londonban, leszámitva  a fapados repülést és a  ferihegyi jéghideg betonon való álldogálást.

Josh Katz a londoni Zest étterem konyhafőnöke az alábbi menüvel érkezik :

Amuse Bouche - apró levantei falatok
Füstölt padlizsán leves, citromos joghurttal, korianderrel
Dukkah kéregben sütött lazac cékla pürével, savanyított, sárga rókagombával
és panko tojással
Kacsamell szardellás mogyoróhagymapürével, lila brokkolival és
harisszával
Malabi, (krémes tejpuding) rózsavízzel

Elérhetőség és időpont, helyszín itt

Információ a nagyszerű szakácsról itt: Globalista Konyha

Fotósarok