Édes dinasztia
Az Auguszt család története. A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum kiállítása a Marczibányi téren
.
Budapest híres cukrászdáinak egyike már több mint 140 éve édesíti meg a főváros mindennapját.
A tradicionális receptek megőrzése a cukrászok nemes feladata.
Nagy utat tettek meg, amíg a kis tabáni cukorkaboltból a mai hálózattá fejlődött. Ez idő alatt az Auguszt család öt generációja bővítette szorgalmasan, gyarapította tudásával és tapasztalataival a cukrász mesterséget.
Rizsfagylaltot Auguszt Elemér készített először Magyarországon
Művük nemcsak országos, hanem külföldi ismeretséget szerzett. Történetük gazdag sikerekben, de megpróbáltatásokban is: túl kellett élniük a világháborús bombázást, az államosítást és a kitelepítést egyaránt,
Az Augusztok mindig igyekeztek úgy szolgálni a vendégeket és a vásárlókat, hogy öröm legyen eltölteni náluk néhány percet vagy néhány órát egy jó kávét kortyolgatva vagy finom süteményt majszolva enni.
A Marczibányi téri Művelődési Centrum 2014. február 6-án megnyílt kiállítás mutatja be az Auguszt család történetét munkásságát.
Képünkön: a speciális E-80 torta, melyet Auguszt Elemér 80.születésnapjára készítettek.
Fotó:Csillag György