Szabadidő magazin - Ínyencek szakácskönyve
Szabadidő magazin

Ínyencek szakácskönyve

2009. december 15. 18:22 |

A gasztronómia iránt érzett rajongás bearanyozza a hétköznapokat. A Well-PRess Kiadó Kft.könyvújdonsága.

Ínyencek takarékos szakácskönyve

Az igazi ínyenc számára az étel több mint szükséges táplálék. Számára az asztal izgalmas, varázslatos örömforrás: először is a szépség, aztán az illatok és ízek élményével kecsegtet. Az igazi ínyenc nem habzsolja a feltálalt ételt, hanem nagy átéléssel élvezi annak minden falatját. a minőségre, a különlegességekre is kíváncsi.

Az igazi ínyenc nyitott szellemű, először kóstol, aztán mond véleményt. Nincsenek előítéletei az egyszerű alapanyagokkal szemben sem, ha azok jó minőségűek, érdekli az újszerűség,

de nem dobja el a jó hagyományokat sem. Követi a tájak és évszakok lehetőségeit.

Keresi azokat a helyeket, ahol hozzá hasonlóan gondolkodnak a vendéglátásról.

Mostanában nehéz helyzetben vannak az igazi ínyencek. Nehezen találnak méltó helyeket, vagy csak ritkán van módjuk felkeresni az arra érdemes vendéglőket. Nekik szól ez a könyv.

Megújíthatják otthon a hazai konyhakultúrát.

Ez a könyv azoknak szól, akik gondolatban már a piacon, egy kis üzletben, sőt akár autóvezetés közben is főznek. Akik olyanok, mint a jó szabó, aki már a szövet láttán elképzeli a ruhát, vagy mint az a szobrász, aki a rusztikus kőben már látja a szobrot. De azoknak is szól, akik szerényebb lehetőségeik ellenére sem kívánnak végképp lemondani az asztali örömökről,. Valamint  azoknak, akik szeretik elkápráztatni vendégeiket, és az ínyenc mesterséghez elég ügyesnek érzik magukat. Lehet bár vékony a pénztárcájuk, ha képesek kiegészíteni egy kis találékonysággal és egy kicsit több munkával.

A gasztronómia iránti rajongás magában hordozza a hétköznapok bearanyozásának lehetőségét is.                                                                                                                     

A szerző célja nem csupán az, hogy olcsón elkészíthető ételeket kreáljon és gyűjtsön egy könyvbe.

A hazai konyhakultúránknak a hagyományainkra épülő megújítására buzdítja az olvasót. A receptek, az elkészült ételek  szinte csak hazai alapanyagokat tartalmaznak. Felfedezhetőek bennük az idények kínálta lehetőségek, nagyon sok egyszerű, gyakran olcsón beszerezhető, mégis mellőzött, ám remek ételek készítésére alkalmas hozzávalót sorakoztatva fel. Az ételek nem idegenek a Kárpát-medence ízlésétől, képzeletben visszanyúlnak az egykor volt igényes polgári konyhánk szellemiségéhez, miközben előremutatóak. Nem a mindenáron való újszerűség a cél, ezért néhány teljesen hagyományos étel sem maradhat ki. A könyvben találkozunk nagyon olcsón beszerezhető alapanyagokkal, s természetesen kissé költségesebbekkel is.  Fontos, hogy minden étel egy átlagosan felszerelt otthoni konyhában is elkészíthető, nem feltételez professzionális konyhai technikát.

A könyv 128 oldalon, hozzávetőlegesen 140 receptet tartalmaz (a kiegészítőkkel, köretekkel együtt lényegesen többet), minden ételhez fotó illusztrációval.

 

A könyv terjedelme kb. 128 oldal, 4+4 szín nyomással,  formátuma B/5, kötése mattfóliázott, füles karton borítóban.

 

A szerző (a receptek kreálója, készítője, a könyv tervezője): Futó Tamás

tervezőgrafikus művész, képzőművész, tanár és gasztronómus-szakács.

Fotósarok