Szabadidő magazin - Irodalmi étvágygerjesztő
Szabadidő magazin

Irodalmi étvágygerjesztő

2016. március 19. 20:23 |

A nagy gasztronómiai este a Hadik Irodalmi Szalonban

 

2016. március 23. 19.00

 

 

 

Március 23-án folytatódik az öt éves budai, kulturális rendezvénysorozat, a Hadik Irodalmi Szalon és most először kerül a gasztronómia az est középpontjába. Terítékre kerül minden, ami evés, ivás, hedonizmus, irodalmi csemege, kedvenc nagyi receptje. Étkek, italok, nagyevők, borisszák, kocsmák, piacok világa elevenedik meg. Az Irodalmi étvágygerjesztő esten négy meghívott vendégünkkel: Mautner Zsófiával, Ugron Zsolnával, Kárai Dáviddal és Gianni Annonival vesszük végig kedvenc konyhai történetüket és azt, mit jelent számukra a főzés.

 

Az öt éves Hadik Irodalmi Szalon 2016. márciusában, fennállásának 60. estjén a gasztronómia világába kalauzolja Látogatóit. Felidézzük Krúdy konyháját, hisz a szerző, Szindbád és Rezeda Kázmér szülőatyja fél mondattal képes volt éhséget és szomjúságot kelteni. Lévén született gasztronómus, s leginkább ínyenc. Vendégeink között hazánk legsikeresebb szakácsait kérdezzük kedvenc ételeikről, s amellett, hogy szerzőink saját könyveikből idéznek, beavatnak minket féltett családi receptjeikbe is. Mit is tanultak a régi magyar szakácskönyvekből, saját nagymamájuktól, mi a titkos, legkedveltebb receptjük, tényleg a hasukon keresztül vezet-e a férfiakhoz az út és mit ajánlanak húsvétra az ünnepi asztalra?

Vendégeink : 
Mautner Zsófia - szakács, a Chili&Vanilia blog alapító szerz
ője, számos szakácskönyv, így a Főzősikola szerzője
Ugron Zsolna - író, gasztronómiai m
űsora, a Kastély a Kárpátokban címmel lett sikeres, recepteskönyve Hét évszak címmel 2013-ban jelent meg.
Kárai Dávid - ízHUSZÁR blog alapító szerz
ője, a NoSaltynak lapigazgatója, az 50 édesség, amit el kell készítened kötet szerzője
Gianni Annoni - a Pomo d'oro étterem tulajdonosa, aki f
őzőiskolát vezet az Olasz Kulturális Intézetben, és Gianni-val a konyhában címmel szakácskönyvet adott ki.

 

 

Enni, inni, csevegni hívjuk tehát Mindannyiukat, akik kíváncsiak, mitől más az olasz konyha mint a magyar, miképp lesz diplomatából valaki az ország vezető szakácsnője, hogy főz az író és miképp lehet dalban elmondani egy íncsiklandó receptet.

 

Mindannyiukat várjuk szeretettel a Hadik Irodalmi Szalon első gasztronómiai estjére, ahol könyvakciókkal, húsvéti kedvezményekkel is készülünk!

Az estre a belépés regisztrációhoz kötött, melyet megtehetnek az anna_juhasz@hotmail.com  címen.

Esemény a facebookon:

https://www.facebook.com/events/1057003787693481/

 

 

Belépőjegy: 1000 Ft

Időpont: 2016. március 23. 19.00 óra

Helyszín: Hadik Kávéház (1111 Bp., Bartók Béla út 36.)

További információ:

Juhász Anna: +3670/564.71.24

Fotósarok