Szabadidő magazin - A francia gasztronómia ünnepe
Szabadidő magazin

A francia gasztronómia ünnepe

2016. március 19. 22:52 |

1500 séf, 1500 menü 5 kontinensen

2016. március 21. 
Goût de / Good France gasztronómiai esemény

A Goût de / Good France rendezvénynek köszönhetően az egész világ a francia gasztronómiát fogja ünnepelni 2016. március 21-én.

A világ minden tájáról jelentkeztek séfek, akik közül Alain Ducasse által vezetett szakmai zsűri kiválasztott több, mint 1500 szakácsot. Így az 5 kontinensen a résztvevő éttermekben egy vacsora keretében tisztelegnek majd a francia konyha előtt ezen a napon.

Az esemény célja a francia gasztronómiának és a boroknak a nemzetközi porondon való széleskörű megismertetése, így ezen az estén a francia ízeké lesz a főszerep világszerte. Bemutatják a francia kulinária innovatív képességét, értékeit, újításait, összetartó erejét és egészségmegőrző szerepét.

A francia menü mindenhol tartalmaz egy hagyományos aperitívet, egy hideg- és egy meleg előételt, egy halételt vagy rákfélét, egy húsételt, francia sajtot, csokoládés desszertet, francia bort és egy rövid italt. Előírás, hogy friss, helyi alapanyagokat kell felhasználniuk az éttermeknek és olyan ételeket készíteni, melyek kevesebb hozzáadott cukrot, zsírt, sót tartalmaznak. 

Az eseményt egy globális kommunikációs kampány kíséri, így a résztvevő éttermek és séfek is lehetőséget kapnak a szélesebb körben való bemutatkozásra.

Magyarországon 8 vendéglő vesz részt a kezdeményezésben és kínál különleges francia menüt március 21-én.

  • Araz Étterem - Budapest
  • Béterv- Budapest
  • Borssó Bisztró - Budapest
  • Café Dumas - Budapest
  • Chianti Étterem - Veszprém
  • Larus Étterem - Budapest
  • LouLou - Budapest
  • Zona - Budapest

Ezena napon 13 osztrák étterem sorakoztatja fel a francia gasztronómia remekeit.

A mottó: hagyomány és innováció, a francia konyha tegnap és ma.

Fotósarok