A francia konyha remekeiből
Könnyű előétel vagy reggeli húsvétra
Szufléformában sült lágy sárgájú tojás camember sajttal
Oeuf cocot
A tojást szufléformában vagy hőálló üvegpohárban kell készíteni.
Hozzávalók 4 főre
• 4 friss tojás
• 1 bögre crème fraîche vagy magas zsírtartalmú tejföl
• 1/2 camembert vagy 1 kisebb méretű
• 1/2 csomag friss petrezselyem
• só, bors
Elkészítés • Melegítse elő a sütőt 210°C-ra.
• Vágja fel a camambert sajtot 8 szeletre.
• Helyezzen 2 evőkanál crème fraîche-t vagy tejfölt a tálkák aljára, majd 2 szelet sajtot.
• Üssön 1-1 tojást a tálkálba, úgy, hogy ne folyjon szét a sárgája. Sózza és borsozza meg.
• Helyezze a 4 szufléformát/tálkát egy tepsibe, melyet felönt vízzel.
• Vízgőzben süsse a tojásokat a sütőben 11 percen keresztül.
• Ezalatt tisztítsa meg és vágja fel a petrezselymet.
• Ha megsültek a tojások, akkor vegye ki őket a sütőből és szórja meg a tetejüket petrezselyemmel.
• Fogyasszák közvetlenül a tálkákból, friss kenyérrel kísérve!