Szabadidő magazin - A francia konyha remekeiből
Szabadidő magazin

A francia konyha remekeiből

2017. április 12. 20:56 |

Könnyű előétel vagy reggeli húsvétra

Szufléformában sült lágy sárgájú tojás camember sajttal

Oeuf cocot

 

 

 

 

A tojást szufléformában vagy hőálló üvegpohárban kell készíteni.

 

Hozzávalók 4 főre

• 4 friss tojás

• 1 bögre crème fraîche vagy magas zsírtartalmú tejföl

• 1/2 camembert vagy 1 kisebb méretű

• 1/2 csomag friss petrezselyem

• só, bors

 

Elkészítés • Melegítse elő a sütőt 210°C-ra.

• Vágja fel a camambert sajtot 8 szeletre.

• Helyezzen 2 evőkanál crème fraîche-t vagy tejfölt a tálkák aljára, majd 2 szelet sajtot.

• Üssön 1-1 tojást a tálkálba, úgy, hogy ne folyjon szét a sárgája. Sózza és borsozza meg.

• Helyezze a 4 szufléformát/tálkát egy tepsibe, melyet felönt vízzel.

• Vízgőzben süsse a tojásokat a sütőben 11 percen keresztül.

• Ezalatt tisztítsa meg és vágja fel a petrezselymet.

• Ha megsültek a tojások, akkor vegye ki őket a sütőből és szórja meg a tetejüket petrezselyemmel.

• Fogyasszák közvetlenül a tálkákból, friss kenyérrel kísérve!

Fotósarok