Szabadidő magazin - Szaunaszakácskönyv
Szabadidő magazin

Szaunaszakácskönyv

2017. november 15. 17:47 |

Finn életek és ételek

Katariina Vuori - Janne Pekkala - Vesa Ranta:

Ízletes, házias ételek és Szent Iván-éjre, gólyaavatásra vagy rákünnepre való fogások egyaránt készülhetnek szaunában: szarvasragu, rákfarok, glögg és kalács... Amíg az étel a parti szauna kályháján fő, rajta tarthatjuk a szemünket a vízben játszó gyerekeken, vagy elmerenghetünk az augusztusi alkonyon.

A könyvben található összes étel szaunában készült: a szaunakályha tetején vagy az égéstérben, a felöntőkanálban vagy a vízforraló üstben.
A gőzfürdőzés szüneteiben kirajzolódik a mai finn szaunakultúra képe is: van itt klasszikus gerendaszauna, jég- és sátorszauna, füstös és városi szauna, folyó- és tengerparti szauna, busz- és vasutasszauna, füstölő- és malátaaszaló szauna és még sok minden más.

A szaunázás a finn élet szerves része, gyerektől az aggastyánig mindenki együtt izzad, falusiak és városiak, egyetemisták és híres emberek, síoktatók és aranymosók, motorosok és télapók egyformákká válnak a szauna gőzében.

 


Katariina Vuori - Janne Pekkala - Vesa Ranta: Szaunaszakácskönyv

Corvina Kiadó

Megjelent: 2017. november 10.
Terjedelem: 192 oldal
Méret: 195 mm x 235 mm
Kötés: Keménytáblás
Ár: 5990 Ft
ISBN: 978 963 13 6467 5
Fordította: G. Bogár Edit

Fotósarok