Mautner Zsófi
Egy év a konyhámban. Ezernyi öröm, száz életre szóló recept.
Mautner Zsófi az évszakok szerint gyűjtötte kötetbe saját, otthon készített étel kreációit, abban a reményben, hogy ezek az étkek az olvasó konyháiban is örök kedvencekké válnak.
A fotókkal gazdagon illusztrált szakácskönyv hat fejezetre oszlik. A receptek az évszakok változásait követik, de nem annyira a naptári fordulókhoz kötődnek, mint inkább a kulináris hangulatok és alkalmak szezonjaihoz.
A szerző személyes tapasztalatain alapuló gyakorlati tanácsokkal segít eligazodni a konyhában tevékenykedő olvasóinak.
A borongós telet a tavaszi megújulás követi, majd a nyár adta sokféleség további teret ad az izgalmas gasztronómiai variációknak.
A forró kánikula idején július-augusztus hónapokban az idény zöldségek, mint paprika, cukkini, zöldbab és főleg a paradicsom különböző elkészítési módjai kerülnek a figyelem középpontjába. Különleges nyári krémeket is varázsolhatunk a család asztalára. De ezek mellett olyan bűvész trükkökkel is ismerkedhetünk, mint a fűszeres sült szilva.
Őszre készülve már előrelapozhatunk a húsok variációi mellett a fűszeres birsalma elkészítésének rejtelmeibe, vagy válogathatunk az idényhez illő forró italok ötleteiből.
Télen pedig az egyedi, változatos receptek közül mindenki kiválogathatja azokat, melyekkel megajándékozhatja szeretteit az ünnepi asztalnál.
A kiváló, különleges étkek elkészítésének alapfeltétele a megbízható beszerzési források ismerete.
A szerző listát ad közre azokról a helyekről, melyek árú kínálata számára a sikeres minőség garanciája.
Mautner Zsófi ebben a könyvében is azokhoz kíván szólni, akik hisznek abban, hogy egy tányér szívvel-lélekkel elkészített étel gyakran többet ér, mint ezer szó.
21. Század Kiadó, 2018
.