Szabadidő magazin - Mautner Zsófi
Szabadidő magazin

Mautner Zsófi

2019. július 24. 20:42 |

Egy év a konyhámban. Ezernyi öröm, száz életre szóló recept.

 

 

Mautner Zsófi az évszakok szerint gyűjtötte kötetbe saját, otthon készített étel kreációit, abban a reményben, hogy ezek az étkek az olvasó konyháiban is örök kedvencekké válnak.

 

 

 

A fotókkal gazdagon illusztrált szakácskönyv hat fejezetre oszlik. A receptek az évszakok változásait követik, de nem annyira a naptári fordulókhoz kötődnek, mint inkább a kulináris hangulatok és alkalmak szezonjaihoz.

A szerző személyes tapasztalatain alapuló gyakorlati tanácsokkal segít eligazodni a konyhában tevékenykedő olvasóinak.

A borongós telet a tavaszi megújulás követi, majd a nyár adta sokféleség további teret ad az izgalmas gasztronómiai variációknak.

A forró kánikula idején július-augusztus hónapokban az idény zöldségek, mint paprika, cukkini, zöldbab és főleg a paradicsom különböző elkészítési módjai kerülnek  a figyelem középpontjába. Különleges nyári krémeket is varázsolhatunk a család asztalára. De ezek mellett olyan bűvész trükkökkel is ismerkedhetünk, mint a fűszeres sült szilva.

Őszre készülve már előrelapozhatunk a húsok variációi mellett a fűszeres birsalma elkészítésének rejtelmeibe, vagy válogathatunk az idényhez illő forró italok ötleteiből.

Télen pedig az egyedi, változatos receptek közül mindenki kiválogathatja azokat, melyekkel megajándékozhatja szeretteit az ünnepi asztalnál.

A kiváló, különleges étkek elkészítésének alapfeltétele a megbízható beszerzési források ismerete.

A szerző listát ad közre azokról a helyekről, melyek árú kínálata számára a sikeres minőség garanciája.

Mautner Zsófi ebben a könyvében is azokhoz kíván szólni, akik hisznek abban, hogy egy tányér szívvel-lélekkel elkészített étel gyakran többet ér, mint ezer szó.

 

21. Század Kiadó, 2018

.

 

 

 

Fotósarok