Szabadidő magazin - Indulhat a jegeskávé szezon
Szabadidő magazin

Indulhat a jegeskávé szezon

2020. június 29. 20:55 |

Jegeskávé receptek

 


 

A Nespresso új, nyári kávéit úgy alkották meg, hogy kifejezetten jégre elkészítve, jegeskávéként a legfinomabbak.

 

 

 

Két új kávékapszula-különlegességet mutat be a Nespresso, amelyeket a megszokottól eltérő szemlélettel készítettek el. Azt gondolnánk, hogy bármilyen kávéból készíthetünk jegeskávét, nemde? A Nespresso szerint azonban a jegeskávé élménye új szintre emelhető, ha kimondottan a tökéletes jegeskávéhoz kifejlesztett kávéblendeket használjuk. A Barista Creations For Ice variánsai jéggel elkészítve hűsítő felfrissülést kínálnak a meleg nyári napokra.

A Nespresso munkatársai az elmúlt öt évben végigkóstolták, tanulmányozták a világ leghíresebb jegeskávé-receptjeit, hogy megértsék, mitől lesz tökéletes egy jegeskávé. Tapasztalataik és a vásárlók visszajelzései alapján megalkották a Nespresso legújabb jegeskávéit, a Barista Creations For Ice kollekciót.

Kifejezetten úgy házasították össze és pörkölték ezeket a blendeket, hogy közvetlenül jégre elkészítve bontakozzanak ki legjobban a kávék frissítő aromái. Akár a teraszon vagy egy medence partján üldögélve kortyolgatjuk kávénkat, akár vendégeinket nyűgözzük le új jegeskávé-készítési tudományunkkal, a kellemesen hűsítő élményre mindig biztosan számíthatunk.

A Barista Creations For Ice kínálatban két különböző stílusú kávé található; mindkettőből egyszerűen, pillanatok alatt készíthetjük el jegeskávénkat a forró nyári napokon.

Freddo Delicato kávékapszula

Tökéletes kiegészítő a medence melletti lustálkodáshoz. A kenyai kávé gyümölcsös ízjegyei ugyanolyan kellemesen hűsítenek a tűző napon, mint egy lesötétített szoba hűvösében. Az enyhén pörkölt kávét különleges gondossággal válogatták össze, hogy frissítő aromái minden kortyban érvényesüljenek. A Freddo Delicato kapszulából néhány szem jéggel, szénsavas vízzel vagy tonic-kal egy igazán frissítő jeges italt készíthetünk, ami izgalmas alternatívája egy limonádénak.

Freddo Intenso kávékapszula

Ha desszertre emlékeztető jegeskávéra vágyunk, kóstoljuk meg a dél-amerikai és indonéz Arabica-szemekből összeállított Freddo Intenso házasítást. A jégkockák érintésére ez a kávé intenzív ízvilágú, kifejezetten testes itallá válik, ami tejjel vagy alternatív italokkal is kellemes párosítás egy nyári délutánon.

Ha pedig meg szeretnénk bolondítani a jegeskávénkat, a Nespresso a gourmet ízesítő szirupokat gyártó Monin márkával közösen egy limitált kiadású mini szirup szettet állított össze sós karamell, fehérhúsú őszibarack és feketeribizli ízekben, amit érdemes kipróbálni. Kísérletezésre fel!

 

JEGESKÁVÉ RECEPTEK

GYÖNGYÖZŐ JEGESKÁVÉ

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Freddo Delicato kávékapszula
  • 3 nagyméretű jégkocka (3 x 30 g)
  • 10 ml fehérhúsú őszibarack szirup
  • 90 ml szénsavas ásványvíz

Tegyél 3 nagyméretű jégkockát egy nagy pohárba, majd önts rá fehérhúsú őszibarack szirupot, 90 ml szénsavas ásványvizet, majd készíts a tetejére egy espresso-t (40 ml) a kávékapszulából.

ROZMARINGOS JEGESKÁVÉ

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Freddo Intenso kávékapszula
  • 3 nagyméretű jégkocka (3 x 30 g)
  • friss rozmaring
  • 10 ml sós karamell szirup
  • 100 ml hideg tej

Tegyél egy rozmaring ágat egy kisebb pohár aljára, majd készíts el a pohárba egy espresso-t (40 ml) a kávékapszulából. Ezután vedd ki a rozmaringot a kávéból. Helyezz 3 nagyméretű jégkockát egy másik nagy pohárba, majd önts rá sós karamell szirupot. Készíts hideg tejhabot, öntsd a pohárba, majd végül öntsd a tetejére a korábban elkészített kávét is.


További jegeskávé receptek: www.nespresso.com.

 

 

Fotósarok