Globális kihívások - lokális válaszok
Élelmiszer és Agrárgazdasági Világfórum Budapesten. A magyar bor és pálinka marketing a szakmai vitaülések egyik témája.
Első alkalommal rendezik hazánkban a Nemzetközi Élelmiszer és Agrárgazdasági Szövetség tudományos konferenciáját, melyre 52 országból 400 résztvevőt várnak. A XIX. Élelmsizer-és Agrárgazdasági Világfórum budapesti tanácskozásán nyolc kiemelt témakör szerepel:
-Globális kihívások és lokális válaszok. Trendek az élelmiszer- és agrárgazdaságban
-A közép-európai országok válasza a globális kihívásokra.
-A kereskedelem szerepe az élelmiszerláncon belül
-Regionális termékek a globális arénában
-A kormányzati politika befolyása az élelmiszer- és agrárgazdaságra
-Élelmiszer termékek az egészség és a jó közérzet növeléséhez
-A 4 Food közötti feszültségek.
-Globális gazdasági krízis és a stratégiai fejlesztések
A tudományos szimpoziumok foglalkoznak az élelmiszerlánc menedzsment, a fogyasztói orientáció és marketing, valamint az élelemiszerminőség- és biztonség kérdéseivel. A regionális szekciókban megvitatják a helyi identitás és az élelmiszerkultúra összekapcsolásának lehetőségeit.
Nagy érdeklődésre tarthat számot a hallgatói esettanulmány verseny, melynek során kilenc egyetemi csapat mérkőzik egymással.
A szakmai programok mellett a résztvevők megismerkedhetnek Magyarország különböző tájaival, a Duna kanyar természeti szépségeivel, Eger és a Tokaj borvidékével, Budapest művészeti nevezetességeivel.