Szabadidő magazin - Ünnepi készülődéshez
Szabadidő magazin

Ünnepi készülődéshez

2020. december 11. 17:51 |

Különleges kávéreceptek

 

Lássunk néhány finom és látványos kávéreceptet, melyet az ünnepi készülődéshez vagy a karácsonyi ebédekhez, vacsorákhoz is ajánlható.

 

 

 

CAFFE TORTA DI NOCCIOLE

Hozzávalók (2 adaghoz):

·         2 Nespresso Torta di Nocciole kávékapszula (40 ml)

·         30 g étcsokoládé

·         160 ml hideg 30%-os tejszín

·         20 ml hideg tej

·         5 g mogyoró

·         kakaópor

Elkészítés:

Tegyen 30 g étcsokoládét a Barista receptkészítő készülékbe. Öntsön hozzá 60 ml tejszínt és 20 ml tejet. Válassza ki a „Forró csokoládé” receptet.

Öntse a keveréket 2 közepes csészébe vagy pohárba. Készítsen a tetejére egy-egy kávét a Torta di Nocciole kapszulából, és jól keverje el. Tisztítsa ki a Barista gép kiöntőjét, szárítsa meg. Öntsön bele 100 ml tejszínt, válassza ki az „Espresso Con Panna” receptet. Az elkészült tejszínhabot kanalazza a kávé tetejére, és szórja meg friss, reszelt mogyoróval és kakaóporral.

CAPPUCCINO AMAMISÚ

 

Hozzávalók:

·         1 Nespresso Amaretti kávékapszula (40 ml)

·         100 ml 30%-os tejszín

·         5 ml mandulaszirup

·         30 g mascarpone

·         5 g étcsokoládé

·         100 ml hideg tej

·         kakaópor

Elkészítés:

Töltse habszifonba a tejszínt, a mascarpone-t, nyomjon bele 2 patront, majd rázza fel. Tegyen 5 g étcsokoládét és 5 ml mandulaszirupot egy csészébe, és készítse el rá az Amaretti kávét. A tejszínes krémet nyomja a kávé tetejére, és díszítse kakaóporral.

NESPRESSO NEGRONI

Hozzávalók:

·         1 Nespresso Il Caffè kávékapszula (25 ml)

·         6 nagy méretű jégkocka (6x30 g)

·         25 ml vermut rosso

·         20 ml piros, olasz keserűlikőr (bitter)

·         20 ml gin

·         1 szelet kezeletlen narancs

·         narancshéj

Tegyen 3 jégkockát a Barista receptkészítő készülékbe, készítsen a jégre egy kávét az Il Caffé kapszulából. Válassza ki az „Iced Nitro” receptet. Tegyen 3 jégkockát és egy narancs szeletet egy nagy méretű pohárba. Öntse bele a vermut rosso-t, a keserűlikőrt és a gint. Öntse a tetejére az elkészült jegeskávét, és a poharat díszítse narancshéjjal.

Alkoholmentes alternatíva:

A vermut rosso, a keserűlikőr és a gin helyett használjon 5 ml Bitter szirupot és 50 ml tonikot.

 

Fotósarok