Szabadidő magazin - A „szabolcsi alma”
Szabadidő magazin

A „szabolcsi alma”

2023. szeptember 7. 16:55 |

Az Európai Bizottság felvette az oltalom alatt álló földrajzi jelzések listájára.

 

 

 

 

A „szabolcsi alma” megnevezés a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében termesztett és betakarított almát jelöli, amelynek húsa roppanós, íze pedig jellegzetesen savanykás. A vármegyét az éghajlati adottságai kiválóan alkalmassá teszik az almatermesztésre. Az optimális termőhely mellett az is kedvezően hat az alma minőségére, hogy a helyi termelők évszázados tapasztalatokra épülő, generációról generációra öröklődő szakmai ismeretekkel rendelkeznek. A magyar almatermesztés hírnevét a szabolcsi alma alapozta meg.

Az elnevezés a ma meghozott döntés értelmében bekerül a már oltalom alatt álló 1653 mezőgazdasági termék jegyzékébe.

 

Fotósarok