Mautner Zsófi: A falusi konyhám

Négy évszak a konyhában.
A vidék hagyományos gasztronómiai világába kalauzol el Mautner Zsófi legújabb könyve. Az Alföld szívéből köszönti olvasóit. Közelebbről nagyszülei kunmadarasi családi házából, ahová a jelenben egyre gyakrabban tér vissza. Az itteni élmények adtak számára indíttatást a jellegzetes vidéki életmód és gasztronómia máig továbbélő hagyományainak bemutatására
„A falusi konyhám” szakácskönyvében a tradicionális falusi konyha kulináris titkait adaptálja a mai modern konyha választékába.
Nem véletlen, hogy a bevezetőt követően képben, szövegben az örök csirkepörkölt receptje fogadja az olvasót, a régi és az új konyha továbbélő kapcsolódása jelképeként.
Receptjei az évszakok változását követik.
Tavasszal a zöld levelek különféle megmentésére és a kamilla kulináris felhasználásának sokféleségére hívja fel a figyelmet.
A nyári receptek kiegészülnek a befőzés készítésének rejtelmeivel.
Az őszi menü sorban a levesek és a multifunkcionális krémek kapnak főszerepet.
A téli kínálatban a káposztafélék elkészítésének variációi mellett régi falusi receptek kapnak helyet, kiegészülve a karácsonyi desszertasztal édességeivel.
Külön fejezet foglalkozik a falusi konyha tárgyai bemutatásával, Majer Kitti tollából.
A modernizáció és a tradíciók egymás mellett élése okán a vidéki konyhaszekrények polcain együtt sorjáznak különböző korokból származó tárgyak, melyek meghitté varázsolhatják a mai konyhák hangulatát.
A kötet csodás ételfotóit Erdőháti Áron készítette, a portréfotók és a címlapfotó Csibi Sziliva munkája.
Szerkesztő: Bohus Csaba.
XXI. Század Kiadó, 2023